4 BELFÖLDI ÚTI CÉL A NYÁR UTOLSÓ HETEIRE

Ha idén nem volt lehetőségünk külföldre utazni, ne csüggedjünk! Belföldön is rengeteg olyan helyszín vár, amely páratlan természeti adottságokkal rendelkezik. Akár túrázni, akár strandolni szeretnénk, mutatok néhány gyönyörű úti célt, ahol felfedezhetjük a környező térségek rejtett kincseit.

1. Apc tengerszem: Látogassunk el Apc apró településére, ahol még pancsolhatunk is. A tengerszem a korábbi andezitbánya medrében alakult ki, és kristálytiszta vizével és környező erdejével lenyűgöző látványt nyújt. Sétáljunk végig a virágba boruló Somlyó-hegyi tanösvényen is, hogy feledhetetlen élményben legyen részünk.

2. Sástó: Ez a hely ad otthont a Fekete Zaj fesztiválnak, de ha nem a koncertek miatt látogatunk ide, fedezzük fel a Mátrától északra található Gyöngyös tavat. Egy 54 méter magas kilátóból páratlan kilátás nyílik az egész térségre.

3. Ilona-völgyi vízesés: A Mátrában, Parádtól délre található ez a lehengerlő vízesés, amely az ország legmagasabban kialakult természetes vízesése. A friss levegő, a természet és a gyönyörű vízesés különleges élményt biztosít.

4. Zsámbék: Mindössze 45 percre Budapesttől található Zsámbék, ahol rengeteg látnivaló közül válogathatunk. Látogassuk meg a 12-13. századi Zichy-kastélyt, a Romtemplomot vagy a Lámpamúzeumot. Ha túrázni szeretnénk, induljunk el a Nyakas-hegyig.
Belföldön is vannak csodás helyek, amelyeket érdemes felfedezni.

Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez