KÖZEL-KELEZI KULINÁRIS UTAZÁS

A Közel-Kelet gazdag és izgalmas gasztronómiája számos ínycsiklandó ételt kínál. Hadd mutassam be néhányat, amelyeket otthon is elkészíthetsz:

1. Baklava: Az igazi, hamisíthatatlan baklava elkészítése nem bonyolult. Egy réteges, mézes-diós sütemény, amelyet a Közel-Keleten szívesen fogyasztanak.

2. Tabbouleh: Ez a friss, zöldfűszeres saláta kötelező a Közel-Keleti asztalon. Bulgurból, petrezselyemből, paradicsomból, hagymából és citromléből készül.

3. Hummusz: A csicseriborsóból készült krémes, fokhagymás mártás, amelyet pirítóssal vagy zöldségekkel tálalnak.

4. Shakshuka: Egy tojásos paradicsomszósz, amelyet fűszerekkel és paprikával ízesítenek. Tökéletes reggeli vagy könnyű vacsora.

5. Kebab: A Közel-Keleten számos különböző kebabfajta található. A grillezett húsok, például a shish tawook vagy a shaqaf, mind felejthetetlen ízeket kínálnak.

Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez