Vigyázz, mert könnyen lehúzhatnak téged is!

Nyáron utazni tervezel? Akkor érdemes figyelni az akciós jegyek mögött rejlő buktatókra. Az első pillantásra kedvezőnek tűnő árak végül lehet, hogy nem is olyan olcsók, ha a teljes utazást nézzük. A főszezonban a repülőjegyek és szállások árai is magasabbak lehetnek. A légitársaságok extra szolgáltatásokért is többet kérhetnek, például a kis kabinbőröndért vagy feladható csomagért. Érdemes tehát mindig a végösszeget számolni, és körültekintően választani az akciós ajánlatok közül.
Az átverések elkerülése érdekében néhány hasznos tipp:


1. Kutass előre: Ha online vásárolsz vagy szolgáltatást veszel igénybe, mindig ellenőrizd a vállalat hitelességét. Olvass véleményeket, nézd meg a weboldalt, és győződj meg róla, hogy valós üzlettel van dolgod.
2. Legyél óvatos az e-mailekkel: Soha ne kattints ismeretlen forrásból érkező linkekre vagy nyisd meg mellékleteket. Az átverők gyakran hamis e-maileket küldenek, amelyek célja a személyes adatok megszerzése vagy a pénz eltulajdonítása.


3. Használj erős jelszavakat: Minden online fiókodhoz használj egyedi, erős jelszavakat. Ne használj könnyen kitalálható vagy gyakran használt jelszavakat.
4. Vigyázz a telefonos csalókkal: Soha ne add meg a személyes vagy banki adataidat telefonon, hacsak nem vagy teljesen biztos a hívó személyazonosságában.
5. Figyelj a fizetési módokra: Használj biztonságos fizetési módokat, például bankkártyát vagy PayPal-t. Kerüld a készpénzes fizetést vagy az előreutalást ismeretlen eladóknak.


6. Ne ossz meg túl sok személyes információt: Legyél óvatos a közösségi médiában és más online platformokon. Ne oszd meg a lakcímedet, telefonszámodat vagy más személyes adatokat nyilvánosan.
7. Tartsd naprakészen a vírusirtódat és a tűzfaladat: Védd meg a számítógépedet és a személyes adataidat a vírusok és a rosszindulatú szoftverek ellen.
Ezek a lépések segíthetnek minimalizálni az átverések kockázatát. Mindig legyél körültekintő és óvatos, különösen az online térben!

Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez