Hüvelybarát gyümölcsök? – ilyen is van!
Az egészségünk szempontjából fontos, hogy odafigyeljünk az étkezésünkre. A nők esetében különösen fontos, hogy olyan ételeket válasszanak, amelyek hozzájárulnak a testük egészségéhez. Íme, néhány olyan étel, amit érdemes rendszeresen fogyasztani:
1. Natúr joghurt: A probiotikumokban gazdag joghurt segít egyensúlyban tartani a hüvely pH-értékét, csökkentve a fertőzések kockázatát. Reggelire vagy nassolnivalóként is fogyasztható.
2. Bogyós gyümölcsök: Az áfonya, málna és eper antioxidánsokban gazdag, támogatja az immunrendszert és védi a sejteket. Ezeket bátran beilleszthetjük a mindennapi étrendünkbe.
3. Fokhagyma: Bár a leheletünkre nem a legjobb hatással van, a hüvelyre igen. Természetes immunerősítő, amely segíthet a gombás fertőzések leküzdésében.
4. Édesburgonya: Tele van béta-karotinnal, ami az A-vitaminná alakulva segíti az egészséges hüvelyszövetek megőrzését és a fertőzések elkerülését
5. Zöld levelek: Spenót, kelkáposzta vagy mángold vitaminokban gazdag, például a B6-vitamin segíthet a hormonszint szabályozásában, ami a hüvely pH-értékét befolyásolhatja.
Ezek az ételek nem csak finomak, de hozzájárulnak a női egészség megőrzéséhez is!
Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Kép forrása
Az eredeti cikk megtekinthető itt.