Al-Quadra tó- Dubaj szerelem tava

Az Al Qudra-tó, más néven Qudra tavak vagy Szerelem-tó, Dubaj lakóinak kedvelt rekreációs helye, mindössze harminc perces autóútra fekszik Dubajtól. Kezdetben csak kempingező helyként működött, de a népszerűsége miatt számos olyan tevékenységgel is bővült, ami vonzza az idelátogató turistákat is. Az Al Qudra-tó egy mesterségesen kialakított sivatagi oázis az Al Marmoom sivatagi természetvédelmi területen található, és Dubaj ökoturizmusának népszerűsítésére építették. Miért érdemes ellátogatni ide?


0. Madár- és vadfigyelés: Az Al Qudra sivatagban több mint 170 őshonos madárfaj és állat található. A mesterséges tó természetes élőhelyet nyújt a vadon élő állatoknak, például gazelláknak, rókáknak és nyulaknak. Flamingók, fekete hattyúk és ritka ázsiai houbara is megfigyelhetők itt.
0. Naplemente és napfelkelte: A terület távol esik a magas épületektől és a forgalmas úthálózattól, így a narancsos-sárga égbolt gyönyörű látványt nyújt, amikor a nap lebukik a dűnék mögött. Este és éjszaka pedig a milliárdnyi csillag ragyog az égen.


0. Kempingezés és kerékpározás: Az Al Qudra az Emírségek egyik legjobb kempingező helye. Ingyenesen látogatható, de hétvégeken zsúfolt lehet. A 86 km-es kerékpárút pedig a sivatag homokdűnéi között vezet, így ideális a kerékpározás szerelmeseinek. Kerékpárt bérelni a Sheih Al Salamban lévő Teck kerékpárüzletben lehet, és az autót is ott hagyhatjuk a parkolóban.

🚴‍♂️

Az Al Qudra-tó egy különleges hely, ahol a természet és a pihenés találkozik a sivatagban. Érdemes felfedezni!

Az eredeti cikk megtekinthető itt.
Kép forrása

(Visited 4 times, 4 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez