Miért is annyira veszélyes a húsevő baktérium?

A húsevő baktérium, amely a Streptococcus törzshez tartozik, nem valóban “húst eszik”, hanem inkább kötőszövetet, lágyrészt és zsírszövetet roncsol. A fertőzés veszélyességét az okozza, hogy ezeket a szöveteket rendkívül gyorsan, órák alatt pusztítja el. A tünetek közé tartozik a gyengeség, rossz közérzet, hidegrázás, valamint a pusztuló, elfeketedő kötőszövetek. A húsevő baktérium kifejezetten emberekre specializálódott, és évente akár félmillió halálesetet is okozhat világszerte.A húsevő baktérium leggyakoribb fertőzési útjai közé tartoznak:
0. Sebek és sérülések: A baktérium könnyen bejuthat a bőrön vagy nyálkahártyán keresztül, például vágások, horzsolások vagy rovarcsípések révén.


0. Sebészeti beavatkozások: Műtétek, sebészeti beavatkozások során a baktérium bekerülhet a testbe.


0. Krónikus betegségek: A húsevő baktérium néha krónikus betegségek, például cukorbetegség vagy immunhiány miatt sérült szöveteken keresztül terjedhet.


Fontos, hogy megfelelő higiéniai intézkedéseket tartsunk be, és bármilyen seb vagy fertőzés esetén forduljunk orvoshoz!

Az eredeti cikk megtekinthető itt.
Kép forrása

(Visited 10 times, 10 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez