Létezik egy hegy Japánban ami csak 6.1m magas?

Létezik egy hegy Japánban ami csak 6.1m magas? Japánban, a Tokushima prefektúrában, termékeny rizsföldek közepén található a Benten-hegy, amely minden bizonnyal nem csak a szigetország, de talán az egész világ legkisebb hegye. A mindössze 6,1 méter magas dombnak az átmérője sem éri el a 60 métert.

Egy átlagos erőnléttel rendelkező ember egyetlen perc alatt megmássza a hegyet, és emiatt minden évben ezrek keresik fel. Néhányan ezt csupán egy jópofa mókának tartják, mások viszont azért jönnek, hogy a kaméliákban és más virágokban gyönyörködjenek. Sokan pedig rögtön felkeresik az Itsukushima szentélyt is, ami Benzaiten, a bölcsesség istennőjének tiszteletére épült.

A Benten-hegy minden évben hivatalosan június 1-én nyitja meg a kapuit, amikor az ‘Év első mászása’ címen kis ünnepséget rendeznek. Azok a látogatók, akik ezen a napon hódítják meg a csúcsot, hivatalos elismerésben részesülnek. Viccesen hangzik, de a Benten-hegy Japán legbiztonságosabb hegye is, itt nincsenek eltűnt hegymászók, sem hegyi balesetek. Összehasonlításképpen: Japán legmagasabb hegye a Fuji 3776 méteres magasságával rendelkezik

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez