Ételek amelyek csökkentik a stresszt
Azok, akik egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkoznak, eleget mozognak és alszanak, könnyebben birkóznak meg a stresszel és veszik a mindennapi akadályokat. De milyen ételek segítik csökkenteni a stresszt, és mi az, amit jobb inkább kerülni?
Csokoládé: A kakaóból készült termékek valóban segíthetnek csökkenteni a stresszt. Az ét- és tejcsokoládé a hangulatot is javítja. A magas kakaótartalmú, legalább 80 százalékos csokoládé már 20 gramm mennyiségben is jótékony hatású lehet.
![](https://www.globoport.hu/wp-content/uploads/2024/06/étcsoki.jpg)
gyümölcsökben található ásványi anyagok és vitaminok csökkenthetik a stresszt. A bogyósgyümölcsök, például áfonya, eper, málna és szeder, pozitívan befolyásolhatják a hangulatot. A lazac, tonhal, pisztráng és szardínia pedig rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami javítja a hangulatot és csökkenti a szorongást és stresszt. A gyógynövényes teák, mint például a kamilla vagy a levendula, viszont jótékony hatásúak lehetnek És hogyan hat a stresszre az alkohol?
![](https://www.globoport.hu/wp-content/uploads/2024/06/gyumolcs-testsuly-1.jpg)
Az alkoholtól kezdetben vidámnak és nyugodtnak érezhetjük magunkat, ez csak rövid távú hatás, ami gyorsan elmúlik. Rendszeres alkoholfogyasztásnál az emberi szervezet hozzászokik az ivás depresszív hatásaihoz, ami lelassítja az agyban és a központi idegrendszerben zajló folyamatokat. Ha az alkoholbevitel csökken, az agy ezt érzékeli, amire szorongással reagálhat.
![](https://www.globoport.hu/wp-content/uploads/2024/06/alkohol-1024x722.jpg)
Kép forrás : https://femina.hu/
Kép forrésa : https://gyogyszernelkul.com/