Kisvasút, ami keresztülmegy egy házban

https://rd.hirkereso.hu/rd/47183414?partner=android

Egy különleges építészeti megoldásnak köszönhetően Chongqing városában, Kínában az emberek egy olyan házban élnek, amelyen keresztül egy vonat halad át. A 19 emeletes lakóépületben található Liziba állomás, ahol a Chongqing Rail Transit No.2 vonalának szerelvényei állnak meg a hatodik és nyolcadik emelet között.

A lakók számára ez rendkívül kényelmes, hiszen közvetlenül az épületből szállhatnak fel a vonatra. A városi tervezők ezzel a megoldással közel hozták a tömegközlekedést az emberekhez, anélkül hogy feláldozták volna a lakóteret. A vonat áthaladása nem zavarja az ott élőket, akik hozzászoktak ehhez az egyedi helyzethez és életvitelükhöz.

A látványos és praktikus megoldás nemcsak Chongqing városában, hanem világszerte is figyelmet kapott. A lakóépület és a vonat együttélése példaértékű lehet más sűrűn lakott városok számára is, ahol hasonló kihívásokkal kell szembenézniük az urbanisztikai tervezőknek.

Ez az építészeti bravúr bemutatja, hogy a modern városi tervezés milyen innovatív megoldásokkal képes előrukkolni, amelyek harmonizálják a közlekedési infrastruktúrát és a lakótereket, miközben minimalizálják az emberek mindennapi életére gyakorolt zavaró hatásokat.

Forrás : https://rd.hirkereso.hu/rd/47183414?partner=android

(Visited 8 times, 4 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez