Miskolcon egy diák fenyegetőzött osztálytársai megölésével

Miskolcon egy fiatal diákot tartóztattak le, aki osztálytársai megölésével fenyegetőzött. Ez az eset nemcsak a közvetlenül érintettek számára jelentett sokkot, hanem az egész országban felhívta a figyelmet az iskolai erőszak és a diákok közötti zaklatás súlyos problémájára.

Az iskolai erőszak nem új jelenség, de a közösségi média és az internet korában a fenyegetések és a zaklatás új dimenziókat nyertek. A diákok közötti kommunikáció gyorsabb és szélesebb körben terjed, ami azt jelenti, hogy a fenyegetések komoly pszichológiai hatással lehetnek az áldozatokra és az egész iskolai közösségre. A nyomozás adatai szerint a Sajókazai Általános Iskola tanára május 24-én egy tanórán észlelte, hogy a fiatalkorú gyanúsított tizenegy centiméter pengehosszúságú konyhakést vett elő a táskájából, és a nyelvén húzogatta, ezért azt a tanár elvette tőle.

A gyanúsított tagja egy korábban létrehozott internetes közösségi csoportnak, melyben egy sajókazai “mészárlásról” és ennek kapcsán egy “bázis” létrehozásáról értekeztek, valamint olyan bejegyzést tett közzé, hogy a “sajókazaiak mind meg fognak fizetni!”. A gyanúsított május 26-án üzenetküldő alkalmazáson keresztül közölte az osztályfőnökével, hogy az általa iskolába vitt késsel az volt a szándéka, hogy az egész osztályt megölje.

A gyanúsításban szereplő cselekmény alkalmas emberölés előkészületének megállapítására

A miskolci eset rámutat arra, hogy a fenyegetések nem maradhatnak figyelmen kívül, és a hatóságoknak komolyan kell venniük őket. A letartóztatás azt üzeni, hogy az ilyen típusú viselkedés elfogadhatatlan, és jogi következményekkel jár.

Kép forrás : https://www.minap.hu/

https://minap.hu/cikk/osztalytarsai-megolesevel-fenyegetodzo-fiatalkorut-tartoztattak-le-miskolcon

(Visited 12 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez