A top 5 étel amiben a legtöbb kollagén található
A kollagén egy fontos fehérje, amely a bőr, a csontozat és az izomzat építőeleme. Az öregedéssel és az UV-fény hatására a szervezet kollagéntermelése fokozatosan csökken. Szerencsére az étrendünkkel is hozzájárulhatunk a kollagénszint optimalizálásához. Íme, néhány kollagénben gazdag étel:
Csontleves: A csontok, inak, ínszalagok és a bőr párolásával készült csontleves kiváló kollagénforrás. Már por vagy konzerv formájában is kapható, így könnyen elkészíthető.
![](https://www.globoport.hu/wp-content/uploads/2024/06/281753.layer_-1024x768.jpg)
Citrusfélék: A citrusfélék, például narancs, grapefruit és citrom is tartalmaznak kollagént.
![](https://www.globoport.hu/wp-content/uploads/2024/06/90.jpg)
Bogyós gyümölcsök: Málna, áfonya és szeder is segíthet a kollagénszint növelésében.
![](https://www.globoport.hu/wp-content/uploads/2024/06/malna-scaled-1024x760.jpg)
Fokhagyma: A fokhagyma nemcsak ízletes, hanem kollagént is tartalmaz.
Tejtermékek: Tej, joghurt és sajt is jó forrás lehet.
![](https://www.globoport.hu/wp-content/uploads/2024/06/111882_fokhagyma01-201510171208.jpg)
Ezek az ételek nemcsak finomak, de a bőrödet is támogatják, hogy puhább és simább maradjon!
Kép forrás : https://www.mindmegette.hu/
Forrás : https://www.evamagazin.hu/testem/miben-van-a-legtobb-kollagen-top-5-etel