Bl döntős az FTC vízilabda csapata

A Bajnokok Ligája fináléjába jutott Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint együttese ugyan sok hibával játszott, de főként mentálisan remek teljesítményt nyújtott a Novi Beograd elleni szerdai elődöntőben, a sorozat máltai Final Fourjában. A zöld-fehérek edzője, Nyéki Balázs szerint a Fradi-szív mellett a csapattársak közös erőfeszítésével sikerült megnyerniük a pszichológiai háborút a végjátékban, és most csak a BL előző három kiírását megnyerő Pro Recco elleni döntőre koncentrálnak. A találkozó elején Ferencváros szerzett vezetést. Úgy tűnt, hogy az első emberelőnynek egy rossz passz véget vet, de Vigvári nagyon messziről “mentette” gólra a fórt. A szerbek aztán gyorsan fordítottak, az első két emberelőnyüket magabiztosan értékesítették. Szerb gólokkal indult a második felvonás – előbb Vlahopulosz labdája “csúszott be” a vízen, majd Lukics lőtt a jobb felső sarokba -, aztán Di Somma óriási lövésével kapaszkodott a Ferencváros.

A Novi büntetővel léphetett volna el újra, ám Vlahopulosz kapufára lőtt, Merkulov pedig két elhibázott lövés után kétszer is betalált, így a nagyszünetben az Fradi minimális előnyben volt. A magyar válogatott kapusnak az eszén viszont ötösből ezúttal sem tudtak kifogni, most a négyes döntő után visszavonuló kétszeres olimpiai bajnok Filipovics forgácsolta szét a kapufát. A szerbek – akik Granadost elvesztették a harmadik negyed közepén – fórból szépítettek, majd Mandics az egyik, Filipovics pedig a másik oldalon villantotta meg bal kezét. Mandics a következő magyar támadás végén is látványos gólt szerzett, három szerbet süllyesztett el egy lóbálással, mielőtt a hálóba bombázott. Úgy tűnt, az Fradi előnye gyorsan eltűnik, miután két emberelőnyt is eredményesen fejezett be a rivális, viszont a második közben Filipovicsot a Jansikkal szemben elkövetett túlzott keménység miatt kiállították. A végén mindkét csapatnak volt két pocsék támadása, így a második elődöntő is szétlövésbe torkollt (13–13). Vogel Soma most az utolsó körben döntött, 5–4-re nyert a Fradi.

Kép forrás : https://index.hu/

Forrás : https://index.hu/sport/vizilabda/2024/06/06/ferfi-vizilabda-bajnokok-ligaja-elodonto-ferencvaros-novi-beograd-nyeki-balazs-ertekeles/

(Visited 9 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez