5 szuper trükk ami egyszerre segít aludni és fogyni is

Ha arról van szó, hogy mik azok a hétköznapi dolgok, amiket a legjobb szándékunk ellenére is gyakran nehéz megvalósítani, akkor sokaknak elsők közt a fogyás és az alvás jut az eszébe. Bár mindkettőért sokat tehetünk, fogyni és aludni is számos kihívással járhat, hiszen a plusz kilók legtöbbször nem olvadnak le csak úgy, és nem is sikerül mindannyiunknak eleget aludni. Tedd rendbe az alvásod

1. Ha azt hitted, hogy a kevés alvást megúszod egy kis éhségérzet növekedéssel és jóllakottságérzet csökkenéssel, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek. Emellett ugyanis testünk energiafelhasználása is mérséklődik, kevesebb kalóriát égetünk el, az anyagcserénk pedig lassul.A kialvatlanság dupla fronton is árt a kitartani vágyó fogyókúrázóknak. Egyrészt növeli a ghrelin szintünket, másrészt csökkenti a leptinét. Ez közérthetően annyit tesz, hogy míg az egyik oldalról az éhségérzet nő, addig a mások oldalon a jóllakottságérzet csökken.

2. Fogyassz zöld teát! A zöld tea hihetetlen fegyver lehet kezünkben, ha fogyni szeretnénk. Egy kutatás alátámasztja, akik aktívan sportolnak, a rendszeresen fogyasztott zöld tea hatására kétszer annyi súlyt képesek veszteni. Fontos, hogy az általunk választott zöld tea ne tartalmazzon hozzáadott cukrot.

3. Nyújts lefekvés előtt Ha elalvás előtt nem csak egyszerűen lepihenünk, hanem előbb nyújtunk, az javíthatja az alvásunk minőségét. Sőt, serkentheti a keringésünket és az izomzatunk regenerálódását is, melynek hatására másnap reggel remekül érezhetjük magunkat ébredés után.

4. Vacsorázz megfontoltan Vacsorára fogyassz fehérjéket, ha fogyni szeretnél, mert a fehérjék szükségesek az új szövetek felépítéséhez. Amikor fehérjéket eszünk, sok energiát égetünk el a megemésztésük során, ezért az általuk bevitt kalória mennyisége csökken. A fehérjék emellett hamar eltelítenek, ezért meggátolják, hogy túlegyük magunkat este, valamint a jó alvást is segítik.

5.Figyelj a hálószobád hőmérsékletére Trista Best dietetikus szerint a hidegebb hőmérséklet elősegítheti a barna zsírszövet aktiválódását, egy olyan zsírfajtáét, amely kalóriákat éget el, hogy hőt termeljen. Ennek érdekében Best szerint 19°C körüli hőmérsékletű szobában érdemes aludnunk.

Kép forrás : https://www.intenset.hu/

Kép forrás : https://www.intenset.hu/

Kép forrás : https://harmoniajogastudio.hu/

Forrás : https://www.glamour.hu/eletmod/fogyas-alvas-trukkok/q5njrp3

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez