30 éve halt meg Ayrton Senna

Az egész hétvége Rubens Barrichello baljós, ijesztő balesetével indult. Senna különös gondot fordított arra, hogy honfitársa megfelelő ellátásban részesüljön. Aztán jött Ratzenberger halála, ami pedig végképp nagyon komoly hatással volt a háromszoros világbajnok lelkiállapotára. Bár az egész hétvége az iszonyatos ütközések jegyében telt, a tragikus eseménysor tetőpontja Senna végzetes balesete volt.
Aki végigkövette ezt a versenyhétvégét, annak az agyába és a szívébe is örökre beleégett az a kegyetlen dráma, ami egyébként tévénézők millióinak szeme előtt zajlott. A történtek elképesztő erővel söpörtek végig az egész világon, és Senna, aki addig a sportág élő legendája volt, egy pillanat alatt tragikus sorsú hőssé, valóságos istenséggé emelkedett.


Mindössze 34 éves volt. Ez nem kor. Főleg nem ahhoz a sportolói nagysághoz képest, aki belőle lett az eredményei és a személyisége nyomán. Állítólag a halála előtti éjjel volt egy álma, amelyben megjelent neki Isten, aki megígérte, hogy valamilyen misztikus módon felfedi magát előtte, utalva ezzel a pályafutása szentségére.
Sennát ezrek búcsúztatták Sao Paulóban. Koporsóját állami temetésen az F1-es bajtársak, barátok vitték a vállukon.

Forrás: https://m4sport.hu/forma-1/cikk/2024/05/01/30-eve-imolaban-ayrton-senna-utolso-hetvegeje/

Kép forrása : https://esport1.hu/

https://www.eurosport.hu/

https://hu.wikipedia.org/

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez