Idegeneknek segít egy kék hajú angyal



Arany-Kovács Rozália, vagy ahogy ő hívatja magát: Rozika, egy elfoglalt nő, aki küldetésének érzi, hogy segítsen azoknak, akik hasonlóan ritka genetikai betegséggel küzdenek, mint ő. Az elmúlt években orvosok által is elismert tapasztalati szakértővé, hivatásos ismeretterjesztővé és segítővé vált, miközben csak guruló járókerettel képes közlekedni. A Nők Lapja idén Példakép-díjra jelölte.
Az utóbbi években különböző egészségügyi fórumok, konferenciák aktív résztvevője. Vagy meghívják, vagy önszántából megy oda. Egy nagy cég felkérésére most éppen egy ismeretterjesztő előadásra készül. Naponta 10–12 órán át levelezik vagy beszél teljesen tanácstalan, vadidegen emberekkel, akik telefonon vagy írásban keresik és kérik a segítségét. Jelen van üzleti portálokon is, aktívan üzemelteti a honlapjait, nyomdákkal tárgyal. Rozika gyakorlatilag mindenütt ott van, ahol tapasztalati szakértőre, vagy csupán egy másik beteg ember empatikus meghallgatására, konkrét segítségre van szükség. És nagyon is szeret megszólalni, kifejezetten keresi rá az alkalmakat. egy egyszobás lakásban é és egészíti ki azt az 56 070 forintnyi rokkantnyugdíját. A tb-nél kicsit elszámolták: 40 százalékos rokkantnak minősítették ezért az interneten vásárolt tárgyakat, főleg könyveket, kis haszonnal továbbadja, és amit nem tud eladni, azt jótékony célra adományozza.
Rozika élete és tevékenysége inspiráló példa lehet sokak számára, és története arra ösztönöz, hogy soha ne adjuk fel, még a legnehezebb körülmények között sem.

Kép forrás : https://femina.hu

https://www.blikk.hu/

(Visited 8 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez