Aszály és viszály a kenyai-etióp határnál

Kenya, Isiolo – Komoly harcok robbantak ki Kenya elhagyatott északi határvidékén két nomád törzs között. A kenyai biztonsági erők azt jelentették, hogy legalább 19 ember meghalt az összecsapásokban. A kenyai hatóságok fokozott biztonsági intézkedéseket vezettek be a körzetben.

Az harcok a kenyai Rift Valley tartományban törtek ki, az etiópiai Merille és a kenyai Turkana törzs tagjai között. A kenyai hatóságok azt mondták a Reuters hírügynökségnek, hogy a Merille törzs egy csoportja átlépte az etióp-kenyai határt és fosztogatni kezdett a Turkana törzs területén. A harcokban 20 ember meghalt. A kenyai kormány katonákat küldött a térségbe, hogy megfékezze a további összecsapásokat. Az etiópiai kormány nem kommentálta a történteket, csak annyit közölt, hogy vizsgálatot indított az ügyben.

A két törzs marhatenyésztéssel foglalkozik. A szárazság miatt gyakran előfordul, hogy nincs elegendő legelő, és a törzsek egymás területére hajtják át az állatokat. A tilosban legeltetés miatt számos véres konfliktus robbant ki a múltban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez