Nem sikerült a neonácik lefegyverzése Németországban

A Reichsbürger szervezet egyik tagja agyonlőtt egy rendőrt és három másikat megsebesített két évvel ezelőtt Bajorországban. Ezt követően összeült a 16 szövetségi állam belügyminisztere és elhatározták: lefegyverzik a neonáci szervezetet.

Eltelt két év és a Reichsbürger sok tagja nemcsak hogy fegyverrel, de még fegyvertartási engedéllyel is rendelkezik! Ezt leleplezte le az NDR és a Süddeutsche Zeitung közös oknyomozó riportja.

Mi is az a Reichsbürger?

A belső elhárítás szerint több mint 18 ezer tagja van a neonáci szervezetnek, mely nem ismeri el a Német Szövetségi Köztársaságot, vagyis a jelenlegi német államot legálisnak. Ők azt állítják: továbbra is a Reich, vagyis a birodalom polgárai! Nem ismerik el Németország új határait sem, melyeket 1945 után állapítottak meg. Szerintük Németország határai még ugyanott húzódnak, mint 1937-ben, vagyis mielőtt a nácik megkezdték volna Európa elfoglalását.

Legutóbb Chemnitz városában aktivizálódtak a neonáci szervezetek, mert két migráns megölt egy helyi polgárt. A neonáci szervezetek megnövekedett aktivitása aggasztja a belső elhárítást és magát a német kormányt is. Különösen amiatt, hogy a legnagyobb ellenzéki párt, az Alternative für Deutschland soraiban sok neonáci is van. Ez a párt jelenleg a harmadik erő a Bundestagban Berlinben.

Bajorországban, ahol a hétvégén választásokat tartanak, valószínűleg előretör az Alternative für Deutschland és visszaesik a kormányzó CSU, mely része a kormánykoalíciónak Berlinben. Horst Seehofer belügyminiszter épp ennek a pártnak a vezére. Az ő feladata lenne, hogy begyűjtse a fegyvereket a Reichsbürger szervezettől.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez