Michelin-csillagos étterem a semmi közepén
A Feröer-szigeteken, Izland és Norvégia között van a világ egyik legeldugottabb, fine-dining élményt kínáló étterme.
Aki szereti a vadregényes tájakat, a nyers természetet és nem rest egy különleges gasztronómiai élményért akár kilométereket gyalogolni a semmi közepén, annak érdemes ellátogatnia a Feröer-szigetekre. A Koks, az első Michelin-csillagos étterem Feröeren, egy völgyben fekszik, távol az autóúttól. A kis házhoz vezető ösvény nincs kivilágítva, így az ember igazi felfedezőnek érezheti magát, miközben eljut a Koksba – írja a vilagszam.hu.
A menü nagy része – a hely fekvésének köszönhetően – tengeri ételekből áll, amelyekhez szigorúan helyi alapanyagokat használnak. Ilyen a híres Mahogany-kagyló is, ami az egyik legkülönlegesebb alapanyag a konyhán. “Ez az egyik legrégebbi tengeri teremtmény, amit csak kifoghatsz. Akár 500 éves is lehet. Csak mi és a tudósok használjuk őket, legalábbis ahogy én tudom” – mondja Poul Andrias Ziska séf.
Az étterem mellett a húsok fermentálásához egy kisebb házat is építettek, ebben a tengerszél szárítja ki a húsokat. Minden ételt frissen és a lehető legtermészetesebb módon készítenek el a 17 ételt kínáló menüsorról, így az odalátogatóknak igazán autentikus élményben lehet részük. A Mahogany-kagylón kívül tengeri sün és a tengeri szél által szárított birkahúst is kóstolhatnak a vendégek a Koksban, a semmi közepén, a Feröer-szigeteken.
Fotó: Facebook – Koks