A kulturális világörökség részeivé válhatnak Szingapúr híres ételpiacai
A gyors és olcsó étkezést kínáló ételpiacok kedvelt célpontjai a gasztroturistáknak Szingapúrban és szerves részei a helyi kultúrának is.
Olyannyira, hogy az ország vezetése szeretné, ha azok UNESCO státuszt kapnának, hasonlóan a nápolyi pizzakészítéshez, a mediterrán, mexikói és francia konyhához, amelyek már felkerültek a szellemi kulturális örökségeket jegyző listára.
A szingapúriak aggódnak a ételpiacok jövőjéért: hiába népszerűek ezek, többnyire idősebb családtagok vezetik őket, a fiataloknak ugyanis nem vonzó a kemény munkával járó kifőzdék átvétele. A receptek ezeken a helyeken generációk óta kézről-kézre járnak, megszűnésükkel így régi hagyománnyal lehet szegényebb a szingapúri kultúra.
Mielőtt azonban megszereznék a hivatalos elismerést, az ország lakosságának bizonyítania kell, hogy támogatja a lépést. Szingapúr Nemzeti Kulturális Testülete online aláírásgyűjtést indított, amelyben már háromezren részt is vettek. Ha összegyűlik a szükséges számú aláírás, az UNESCO bizottsága dönt a hivatalos elismerés odaítéléséről.