Kétszáz kilós medvét ölt meg késsel egy minnesotai vadász

Az állat sebesülten támadt rá, és nem volt semmi más, amivel védekezhetett volna, mint vadászkése.

A fekete medve azután támadt egy vadászó társaságra, hogy megpróbálták elejteni, de az állatot eltaláló nyílvessző nem ölte meg, és elmenekült – jelentette a Fox News. A vadászok etikai megfontolásból a sebesült medve után eredtek, hogy megszabadítsák szenvedésétől, és a vérnyomokat követve sikerült is megtalálniuk a földön fekvő medvét.

Azt hitték, hogy kimúlt és odamentek a tetemnek gondolt testhez. Az állat azonban ekkor váratlanul rátámadt az egyik vadászra, megmarva a karját. “Egyszer csak azt hallottam, hogy felsikolt” – mondta el az egyik vadász a KARE11 televíziónak. “Azonnal tudni lehetett, hogy megmarta a medve” – tette hozzá.

A meg nem nevezett vadásznak nem volt sok lehetősége a megmenekülésre. Egy választása maradt: a késével esett neki a több mint kétszáz kilós vadállatnak, miközben a medve harapdálta. Végül több – beszámoló szerint nagyjából húsz – késszúrás után a medve elengedte, és ötven méternyire kimúlt. Tíz ember kellett ahhoz, hogy a táborhelyre vonszolják a tetemét.

A megtámadott vadásznak mindkét karja eltört és több más sérülést szenvedett, és több műtétre lesz szüksége, hogy rendbejöjjön.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez