Trópusi fenyőcsemeték és egzotikus pálinka – magyar kísérleti gazdaság Ugandában
A Magyar Afrika Társaság (AHU) szerepéről egyeztetett az ugandai környezet- és vadvédelmi programokban Balogh Sándor, a Társaság elnöke.
Az AHU elnökének tárgyalópartnere az ugandai Entebbében Mary Goretti Kitutu környezetvédelmi államtitkár volt.
A Magyar Afrika Társaság mezőgazdasági projektjében trópusi fenyőcsemetéket állít elő, vetőmagokat és agrártechnológiákat tesztel kapekei kísérleti gazdaságában, csaknem 10 hektáron – tudtuk meg Balogh Sándortól. Mindezt az ugandai környezetvédelmi minisztériummal együttműködve végzik a magyarok, akik vanília- és kakaótermesztési technológiákat is tesztelnek a mintafarmon. Kapekében egyébként még sok minden folyik, például jackfruit pálinkát is főznek. A kísérleti gazdaság működéséről ITT olvashatnak további részleteket.
Fotó: Balogh Sándor, Mary Goretti Kitutu és Szerbin Éva
1 hozzászólás ehhez a cikkhez
Soós Kálmán
Pálinkát csak magyarországi gyümölcsből stb. lehet főzni, mivel védett EU-termék, hungarikum, ezért semmiféle afrikai pálinka nem létezhet, akkor sem, ha magyarok főzik, csak párlat!!! PÁRLAT!