Trópusi fenyőcsemeték és egzotikus pálinka – magyar kísérleti gazdaság Ugandában

A Magyar Afrika Társaság (AHU) szerepéről egyeztetett az ugandai környezet- és vadvédelmi programokban Balogh Sándor, a Társaság elnöke.

Az AHU elnökének tárgyalópartnere az ugandai Entebbében Mary Goretti Kitutu környezetvédelmi államtitkár volt.

A Magyar Afrika Társaság mezőgazdasági projektjében trópusi fenyőcsemetéket állít elő, vetőmagokat és agrártechnológiákat tesztel kapekei kísérleti gazdaságában, csaknem 10 hektáron – tudtuk meg Balogh Sándortól. Mindezt az ugandai környezetvédelmi minisztériummal együttműködve végzik a magyarok, akik vanília- és kakaótermesztési technológiákat is tesztelnek a mintafarmon. Kapekében egyébként még sok minden folyik, például jackfruit pálinkát is főznek. A kísérleti gazdaság működéséről ITT olvashatnak további részleteket.

Fotó: Balogh Sándor, Mary Goretti Kitutu és Szerbin Éva

(Visited 2 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Soós Kálmán

    Pálinkát csak magyarországi gyümölcsből stb. lehet főzni, mivel védett EU-termék, hungarikum, ezért semmiféle afrikai pálinka nem létezhet, akkor sem, ha magyarok főzik, csak párlat!!! PÁRLAT!

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez