Maga foghatja ki a vacsoráját egy japán étteremben New Yorkban
Az igazán friss élményért pedig még kevesebb pénzt is kérnek majd el, mintha csak simán a menüről választottak volna ki egy fogást. Megéri megdolgozni a vacsiért.
Világszerte nagy sikerük van azoknak az innovatív éttermeknek, amelyek bevonják a vendéget a főzés folyamatába. Az asztalokba helyezett főzőlapokkal többnyire a koreai éttermekben találkozhatunk, de számos más nemzetiségű vendéglátóhelyen van még lehetőség főzésre az asztalnál. Egy New York-i japán étterem, a Zauo egészen más oldalról közelíti meg a témát: ők az alapanyag kiválasztásában és elejtésében nyitják meg az utat a vendégek előtt.
A halvacsorához hatalmas akváriumokból pecabottal foghatják ki maguknak azt a példányt, amit később a tányérjukon szeretnének látni. Az elkészítést azonban már a séfek végzik, akik grillezve, sütve vagy szusi formában küldik vissza a halat a felszolgálókkal. Jó hír, hogy azok, akik részt vesznek a 2018 februárjában nyíló étteremben a halak kifogásában, olcsóbban juthatnak hozzá a vacsorához, mintha csak simán, a menüről rendelték volna.
Fotó: Facebook – Zauo