Medve ölt meg egy egyetemistát Manhattan közelében

A Rutgersre járó 22 éves hallgató négy barátjával túrázott egy New Jerseyben található erdőben, amikor egy fekete medve követni kezdte őket.

Darsh Patel a West Milford Townshipnél található Apsawa rezervátum sétált barátaival, alig egy órányira New Yorktól, amikor összetalálkoztak a medvével – közölte a West Milfordi rendőrség. Elmondásuk szerint amikor a medve követni kezdte őket, az öt fiatal megpróbált elszaladni előle, szétválva. Később négyüknek sikerült összetalálkozniuk, de Patelt nem találták.

A fiatalok ekkor szóltak a rendőröknek, akik két órával később bukkantak rá az egyetemista holttestére. Timothy Storbeck rendőrkapitány elmondása szerint a medve még akkor is ott volt Patel mellett, a test körül járta a köröket, és akkor sem menekült el, amikor a rendőrök megpróbálták elijeszteni. Végül két lövéssel kénytelenek volt kilőni.

A nagyjából 130 kilogrammos hím medve tetemét orvosszakértők vizsgálják, hátha találnak valamit, ami megmagyarázza, hogy miért támadt rá az egyetemistákra. Vadvédelmisek szerint valószínűleg élelmet akart szerezni. A területen ugyanis idén kevesebb termett azokból a növényekből, amelyeket a fekete medvék táplálékát adják.

A hatóságok szerint a fiatalok a medve nem azért támadt, mert a fiatalok provokálták, de rossz döntést hoztak, amikor megpróbáltak elszaladni a vadállat elől. Szakértők közlése szerint ilyen helyzetben lassan kell mozogni, és nem szabad a medve szemébe nézni.
A 22 éves egyetemista mindössze a második ember, aki New Jersey történelmében medvetámadásban halt meg. Az első – és egészen idáig egyetlen – eset még 1852-ben történt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez