Gyanús beszélgetés miatt megszakította útját egy Easyjet-gép

Szlovéniából indult Angliába a gép szombaton délután. A németországi Köln-Bonn reptéren azonban váratlanul leszállt. A pilóta gyanús, “terrorista tartalmú” beszélgetésről szerzett útközben tudomást.

A németországi repülőtéren három utast őrizetbe vettek, egy hátizsákot pedig felrobbantottak a hatóságok. Előzőleg mind a 151 embert leszállították a gépről.

A Köln-Bonn reptér szóvivőjének beszámolója szerint a pilóta arról értesítette őket, hogy gyanús beszélgetés hangzott el a fedélzeten, ezért soron kívüli leszállási engedélyt kér. A 151 utas aztán a csúszdán hagyta el a gépet és egyből a tranzitkapuhoz vitték őket. Ott mindenkit átvilágítottak a biztonságiak, akik a gépet is átvizsgálták. Az utasokat később egy hotelben helyezték  el.

Mint kiderült, a három férfi beszélgetéséről a többi utas értesítette a személyzetet. Hogy konkrétan miről esett szó, azt nem tudni, a hatóságok csak annyit árulnak el, hogy “terrorista tartalmú” beszélgetés volt. A biztonság érdekében mindenesetre a pilóta jobbnak látta megszakítani az utat, és ebben a légitársaság is támogatta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez