Az eper és a mangalica a főszereplő az idei Gourmet fesztiválon – képriport
Szép időben, jó hangulatban startolt a vasárnapig tartó fesztivál a Millenárison. A két főszereplő, a mangalica és az eper talán legszokatlanabb kombinációja a mangalicatöpörtyűs, epres franciakrémes (képünkön). Nehéz elképzelni, de igazán jól sikerült kreáció.
Idén más országok konyhái is bemutatkoznak, így meg lehet kóstolni grúz finomságokat és a szlovén konyha remekeit is.
Nagyon sok vidéki étterem vesz részt a fesztiválon és természetesen jelen vannak Michelin csillagos éttermek, mint például a Costes vagy az Onix.
A Gasztroszínpadon világhírű borászok és séfek tartanak bemutatót.
Vasárnap este 7-kor a világ legjobb női séfjének, a szlovén Anna Ros-nak a hatfogásos menüsorát lehet végigenni, igaz, ez nem lesz olcsó mulatság.
Részt lehet venni főzőprogramokon de a fő hangsúly idén is a különleges ételeken és a finom borokon van.

