Egy svéd cég bebizonyította, hogy meg lehet enni a ruhákat
Állítása szerint az általa gyártott textilanyagok biológiailag lebomlanak, így növények termesztéséhez is lehet őket használni.
A Houdini svéd sportmárka arra vállalkozott, hogy bebizonyítsa: ruhákból is lehet vacsorát főzni. Egy kísérlet során az asztalra kerülő ételek alapanyagaihoz ugyanis saját ruháikat használták fel. Pontosabban az azokból kinőtt zöldségeket. A 100 százalékban biológiailag lebomló ruhák kiváló komposztanyagnak bizonyultak. A kísérlet célja az volt, hogy saját márkájukon kívül a fenntarthatóságot is reklámozzák, hiszen a ruházati cikkek nagy része végül hulladékként végzi. Ha azonban a biológiailag lebomló textiltermékek mellett teszi le valaki a voksát, akkor azzal a környezetet is védi, hiszen később más célokra, akár komposztálásra is tudja majd őket alkalmazni.
Akciójukat szerényen a világ legelső, sportruházatból termesztett, fine-dining élményének nevezték. A videóból kiderül, hogy a vendégeknek nagyon ízlettek az ételek, amelyeket Sebastian Thureson séf készített nekik a különleges vacsorán, Stockholmban.