Egérből rablóhús – Malawi kedvence az egér egészben
Malawiban közkedvelt ínyencfalatnak számítanak a mezőn csapdába csalt egerek. Mint ahogy a fotókon is látható, az egerek megtisztításával nem pepecselnek, s komplett családokat fűznek fel egy kettéhasított botra.
Sós vízben áztatják, majd a napon szárítják és így, szőröstül-bőrőstül, fejjel farokkal karmokkal eszik, mint valami sznekket. A városi egereket nem fogyasztják, csak ezek a mezőkön becserkészett állatok kerülnek terítékre.
Vidékeken az utak mentén árulják őket, egy “család” 2000 Kwacha, ami nagyjából 800 forintnak felel meg. Az AHU/HTCC helyi képviselője is megkóstolta, s igen elismerően nyilatkozott erről a különlegességről. Egyáltalán nem lehetett érezni a szőröket, ahogy elrágcsálja az ember, olyan az íze, mint egy finom sós szárított sonkának.