Bepánikolt drogcsempész miatt hajtott végre technikai leszállást az Iberia járata

Madrid helyett Gran Canarián szállt le az Iberia Buenos Aires-Madrid járata, mivel pszichés rohamot kapott a fedélzeten utazó drogcsempész nő, aki 56 kapszula kokainnal a gyomrában tartott a spanyol fővárosba.

Az Iberia IBE6844 járatán közlekedő A340-600-asának kapitánya vasárnap helyi idő szerint 12:25-perckor jelentette, hogy a géppel Gran Canaria repülőterén száll le, miután a fedélzeten pszichés rohamot kapott egy 23 éves argentin hölgy, akinek gyomrában elmondása szerint közel fél kiló kokain rejtőzött.

A lány attól tartva, hogy testében kilyukadt az egyik drogot tartalmazó kapszula, szó szerint idegrohamot kapott a gépen, annak pilótája pedig úgy döntött, hogy megszakítva a tervezett útvonalat a lehető leggyorsabban leszáll a géppel.

A drogcsempészt a repülőtérről egyenesen kórházba szállították, ahol egyfelől eltávolították a testéből – az egyébként érintetlen kapszulákat – másfelől pedig kábítószer-csempészet alapos gyanúja miatt őrizetbe vették a spanyol hatóságok.

A fiatal argentin lány testéből végül 56 darab kapszulát operáltak ki, amelyek 496 gramm összsúlyban tartalmaztak nagy tisztaságú kokaint. Az Iberia 6844-es járta végül európai idő szerint 14:40-kor érkezett meg Madridba.

Egy hónap alatt ez a második eset, hogy egy Latin-Amerikából Európába tartó repülőgép drogcsempész miatt kényszerül leszállásra a Kanári-szigeteken. Április 12-én például egy Bolíviából Barcelonába tartó utasszállító landolt Gando repülőterén miután a fedélzetén utazó nő gyomrában kilyukadt egy a 26 folyékony kokaint tartalmazó kapszulából.

A Guardia Civil közleményében arra hívta fel a leendő drogcsempészek figyelmét, hogy rendkívül veszélyes vállalkozás testen belül szállítani a drogot, mivel a kapszulák könnyen kilyukadhatnak, ami azonnal orvosi beavatkozás nélkül a csempész – az úgynevezett “mula”, azaz “öszvér” – szinte biztos halálát jelentheti.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez