Újabb magyar orvosokat várnak Malawiba, akár évekre is

Fül- és pajzsmirigy műtétekkel folytatta operáció-sorozatát tegnap Malawiban a Magyar Afrika Társaság 14. orvosmissziója. Este ünnepeltek is: a több mint 40 sikeres beavatkozás mellett születésnapot és névnapot.

Egyre több lehetőséget kapnak Blantyre-ben a magyar orvosmisszió fiatal fül-orr-gégész rezidensei, dr. Pálinkás Edina és dr. Balogh Illés arra, hogy a műtőben bizonyítsanak – tudtuk meg Szeremley Csabától, a malawi HTCC ház vezetőjétől. A tegnapi operációk után a csapat felkeresett egy magán egészségügyi intézményt is.

img-20161104-wa0002

A Limbe Muslim Jamat Centrum vezetője, dr. Irshad Bari vezette körbe a magyar orvosokat. Egyelőre a központjukban, Limbében még csak egy klinika működik, de jövőre megépül egy kórház is, műtőkkel. Ide is várnak majd orvosokat Magyarországról, akár rövidebb önkéntes szolgálatra, mint amilyent a misszió tagjai végeznek most, akár hosszabb időre, 1-2 évre is, állásba.

img-20161104-wa0001

Este ünnepeltek a magyar csapat a HTCC házban, majd egy indiai étteremben. Egyrészt azt, hogy 43 sikeres műtétet végeztek el alig több, mint egy hét alatt, másrészt pedig dr. Katona Gábor professzor születés- és dr. Gerlinger Imre professzor névnapját.

img-20161104-wa0006

Ma Zombába látogattak el a magyar orvosok: az igencsak távoli tájon is egy kórházat keresnek fel, pihenésképp pedig megnézik az ottani fennsík tavait és vízeséseit.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez