Digitális ingatlanlehetőségek New Yorkban

Egy teljesen újfajta ingatlan jött létre New Yorkban. Rengeteg helyi cég, üzlet és non-profit szervezet költözött új címre – az interneten. Mostantól ugyanis nem határolhatnak be minket a megszokott .com-os végződések. Itt a .nyc.

Annak ellenére, hogy világunk és azon belül az életünk egyre nagyobb mértékben függ az internettől és ezzel együtt egyre kevésbé a fizikai pozíciótól, mégis óriási sikert aratott a .nyc végződés, amelyet csak akkor vehetünk igénybe, ha valóban rendelkezünk egy lakással, házzal, üzlethelyiséggel a városon belül. Így tehát megmarad ez a kiváltság az “igazi” New York-i embereknek és cégeknek. Nem lehet majd csak azért a pizza.nyc oldalt fenntartanunk, mert állításunk szerint New York stílusú pizzát készítünk, de ezt valahol máshol tesszük, ez pedig így lesz minden helyszínt jelölő végződéssel.
Bár az első New York volt, már sorban áll Berlin, London, Las Vegas és Miami is – annak ellenére, hogy egyiknek sem lesz olyan találó kódja, mint az nyc.
Az újítás egyelőre még gyerekcipőben jár. Olyan problémák elhárítása vár még a fejlesztőkre, de legfőképpen az ötletadókra, hogy mit kezdünk az ugyanolyan nevű, de legalábbis ugyanolyan kóddal megáldott helyekkel, illetve mennyire villanyozna fel, ha mondjuk rögtön kiderülne, hogy valami Newarkban van. Valószínűleg az ottani cég is inkább a .com ismeretlensége mögött maradna.
Addig is New York örül, a problémákkal meg ráérnek addig foglalkozni, amíg már nem egy apró szelete a világnak használja az új címeket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez