Íme, az indonéz vécékávézó

Az indonéz vécékávézó igazán gyomorforgató lehet első ránézésre, de a tulajdonos reméli, hogy taníthat vele valamit.

A vécé témájú kávézóban a vásárlók húsgombócos levest, vagy éppen koktélt fogyaszthatnak el, vécécsészékből. Talán nem ez a legjobb dizájnötlet a világon, de az indonéz Jamban Caféba állítólag sok vendég érkezik, hogy leguggoljon és a csészéből egyen-igyon.

Azok számára, akikben a látvány rosszullétet vált ki, egy hányászacskó lóg a bejáratnál. Elmés. Máshol is vannak hasonló tematikájú helyek, mint például Olaszországban vagy Tajvanon. Indonéziában azonban ennek szerény változatát kell elképzelni. Az alapvető különbség, hogy itt a cél az emberek oktatása, ösztönzése a vécéhasználatra, illetve a figyelmük felhívása a szennyvízelvezetés fontosságára.

twehrfgr

„Elsőre undorodtam az egésztől, de végül megkóstoltam néhány ételt kíváncsiságból” – mondta egy 27 éves vendég. „Azt hiszem, az ötlet nagyon jó és érdekes.”

Mások nagyon féltek attól, hogy a dolog nem higiénikus, de a tulajdonos mindenkit biztosított arról, hogy de. Ezután egyre többen bátorodtak fel, és próbálták ki a különös étkezési módot. A kávézó neve, a Jamban indonéz nyelven vécét jelent.

gwerherg

A tulajdonos Budi Laksono (nem vicc, tényleg ez a neve) közegészségügyi szakértő, aki közösen az önkormányzattal azon dolgozik, hogy ösztönözze az embereket, hogy használjanak vécét, ha hívja őket a szükség. A nyíltszíni székletürítés itt is probléma, csakúgy, mint Bangladesben volt.

Többmillió indonéz él a szegénységi küszöb alatt, a világon itt a legmagasabb a szabadtéri székletürítés aránya, ami számos betegség kialakulásának és terjedésének okozója. A tulajdonos elismerte, hogy szokatlan módját választotta a figyelemfelhívásnak, ami vitát váltott ki a muzulmán többségű országban.

„Sok kritikus azt mondja, hogy a kávézó szemben áll az iszlámmal” – mondta Budi.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez