Halasszák el a riói olimpiát a Zika miatt!

Ezt kéri 150 szakértő az Egészségügyi Világszervezet igazgatójától, Margaret Chantól. Több mint 900 ezer külföldi turista várható az olimpiai játékok idején Brazíliába, ahol a Zika vírus elleni küzdelem egyelőre eredménytelen.

Mi lesz hogyha a kevéssé fejlett afrikai vagy ázsiai országokból érkező turisták hazaviszik a vírusokat olyan helyekre, ahol nincs megfelelő egészségügyi ellátás? – teszik fel a kérdést a szakértők. Attól tartanak, hogy a Zika vírus ezekben az elmaradott afrikai és ázsiai országokban komoly járványokat okozhat.

Ezért az javasolják a WHO igazgatójának, Margaret Channak, hogy hívja fel erre a problémára a Nemzetközi Olimpiai Bizottság figyelmét és érje el: halasszák el a riói olimpiát. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor vigyék el az olimpiát más helyszínre.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság álláspontja az, hogy a Zika vírus nem veszélyezteti a riói olimpiát, melyet a tervek szerint augusztusban rendeznek meg. Más helyszínt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elképzelni sem tud, hiszen Rio de Janeiro évekig készült az első latin-amerikai olimpiára. Ráadásul ilyen rövid határidővel más város nem lenne képes megrendezni a világ legnagyobb sporteseményét.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez