Mit tud egy 37 ezres burger?

A luxusburgert ne a hagyományos gyorséttermekben keressék: egy nagyon is menő dubaji helyen varázsolják majd az asztalokra.

Hogy is hívhatnák másképp, mint kalifának? Május vége felé fogják kínálni a dubaji Four Seasons amerikai éttermében, a Firebird Diners-ben, ahol Michelin-csillagos séf felügyeli a konyhát. Hogy miért akkor? Mert az Egyesült Államokban május 28-án tartják a nemzeti burgernapot, és ahhoz kapcsolódva mutatkozik be a kalifa.

És miért kerül ilyen sokba, már azon túl, hogy a hely egyébként sem a csórók törzshelye? Hát az alapanyagok persze. A burgerben (majdnem) minden van, amit (majdnem) aranyárban mérnek az ételek piacán: például két húspogácsa Amerika legjobb marháiból, egy Maine állambeli homár farka, libamájszeletek, fekete szarvasgombával készült aioli mártással nyakonöntve.

De annak sem kell kétségbeesnie, hogy nem ünnepelheti meg a burgernapot, aki nem akar ennyit költeni az ikonikus amerikai fogásra. Kisebb és olcsóbb burgerek is lesznek majd a kínálatban, a Big Tex és az All Amercan Slider mellett például az Arab Burger, átszámítva 3500 – 9000 forintért – ígéri az ArabianBusiness.com.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez