Gasztronómiai kiállításon jártunk Marosvásárhelyen
Az idén nyolcadszor rendezték meg a Gastropan pék- és cukrászipari kiállítást a marosvásárhelyi President Szállodában. Képes beszámolónkban hihetetlen alkotásokat talál.
Módszerekkel és technológiákkal ismerkedik a szakma és a laikus az év legfontosabb gasztronómiai eseményén Romániában. A Gastropan fesztivált eredetileg Szovátán indította el Vajda János főszervező. Onnan viszont négy év után Marosvásárhelyre költöztették a nagy érdeklődés miatt.
A hétvégi programra 4 kontinensről 133 világszintű beszállító érkezett, hogy különleges ajánlataikkal, kóstolókkal, bemutatókkal, üzleti ötletekkel nyűgözzék le a szakembereket és az érdeklődőket.
Ezenkívül a Gastropan nagy attrakciója még a verseny, ahol több kategóriában mérik össze tudásukat a szakácsok, cukrászok és pékek. Az így kiállított alkotásokról szinte lehetetlen elhinni, hogy valóban élelmiszer-alapanyagokból készültek.