Papot feszítene keresztre nagypénteken az Iszlám Állam?

Az Iszlám Állam azzal fenyegőzött, hogy Jézus kereszthalálának napján brutálisan megkínoz és kivégez egy katolikus papot.

A legrosszabbtól tart mindenki. Híre ment ugyanis, hogy az ISIS nagypénteken, kínzások után keresztre feszít egy indiai katolikus papot, akit valószínűleg Jemenben raboltak el az emberei. Tom Uzhunnalil atya a hónap elején tűnt el, amikor négy fegyveres rohanta meg az egyik idősotthont Ádenben, és 16 embert megöltek, köztük négy apácát.

Jóllehet senki nem jelentkezett azzal, hogy az ő emberei rabolták el a papot, az egyetlen túlélő szerint az ISIS fegyveresei voltak a támadók.

A nagypénteki kivégzés híre a közösségi médiában bukkant fel. A dél-afrikai siesseni ferences nővérek posztolták ki a Facebookra. “Arról tájékoztattak bennünket, hogy a szalézi Tom atyát, akit az ISIS rabolt el a jemeni karitatív missziós otthonból, megkínozzák és keresztre feszítik Nagypénteken. Ez komoly közös imára késztet mindannyiunkat.”

A március 20-án kitett posztot több mint 115,000 ember osztotta meg, viszont azóta törölték ezt is, meg a Facebook-oldalt is, amin megjelent. A szalézi rend pletykáról beszél, azt azonban nem tudja megmondani, hogy hol lehet a pap, és egyáltalán: életben van-e még. Mathew Valarkot atya, a bangalori szaléziek (hozzájuk tartozik az elrabolt pap) szóvivője azt mondta: semmilyen információjuk nincs Tom atyáról – írják brit és amerikai lapok.

Az ádeni támadás egyetlen túlélője, Sally nővér korábban beszámolt arról, hogy a fegyveresek, akik szerinte az ISIS-hez tartoztak, hogyan ölték meg a többieket. A Christian Post-ban közzétett elbeszélése szerint ő úgy tudott megmenekülni, hogy egy ajtó mögé állt. “Egyenként végeztek velük. Odakötözték őket a fákhoz, fejbelőtték őket, aztán szétverték a fejüket.” Közben őt mindenütt keresték, mert tudták, hogy még egy apácának kellett lennie az épületben.

“Legalább háromszor bejöttek a hűtőkamrába, ahol voltam. Nem bújtam el, de ott maradtam az ajtó mögött, nem vettek észre. Ez csoda” –

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez