Alvásbarát szálloda lett a Prestige Hotel Budapest

A 2016. évi Slepfriendly Hotel díjat Magyarországon a Prestige Hotel Budapest kapta, amelynek rendkívül szigorú kritériumoknak kellett megfelelnie ahhoz, hogy elnyerje ezt a rangos elismerést. A nemzetközi mezőnyből az idén a hawaii-i Halekulani szállodát díjazták az alvás világnapján. A díjakat dr. Niklai Ákos, a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének az elnöke és dr. Kiss Róbert Richard, a Sleepfirendly Hotel nemzetközi igazgatója adta át.

„A szálláshelyek minősítése azokat a szolgáltatókat különbözteti meg, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak és megfelelő minőségi feltételeket hoznak létre a pihentető alvás érdekében” – mondta G. Németh György, a Sleepfriendly Program egyik vezetője, aki arra is kitért, hogy a jó szállodák között a legjobbakat szeretnék kiválasztani, illetve bemutatni.

A hoteleket egy neves szakértőkből, szakorvosokból, specialistákból, újságírókból, kommunikációs és szállodaipari szakemberekből álló bizottság vizsgálja meg és minősíti. Ez úgy történik, hogy a bizottság tagjai körbejárják a szállodákat, és egy 150 pontos listán felsorolt szigorú kritériumrendszer szerint osztályoznak és minősítenek. Ezután kerül sor az előzsűrizésre, majd a legjobbak kiválasztására. Ezt követően a bizottság tagjai többször is felkeresik a legjobbnak ítélt szállodákat, hogy megállapítsák: mitől jobbak a többinél, majd végül kiválasztják a legjobbat, amelynek természetesen rendelkeznie kell mindazon feltételekkel, amelyek biztosítják vendégeik számára a minőségi pihenést, illetve alvást.

SAMSUNG CSC
Prestige Hotel Budapest

 

„A legjobb szállodák a világban már tudatosan figyelnek a vendégek kényeztető alvására, hogy ezzel is hozzájáruljanak a kényelmükhöz és az egészségükhöz” – mondta dr. Niklai Ákos, a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének az elnöke.

Egy jó szállodában már nem elég az, hogy legyen egy ágy és egy matrac a szobában. Ennél ma jóval több dologra van szükség ahhoz, hogy a vendég jól érezze magát és kényelmesen, jól tudjon aludni. Dr. Niklai Ákos felhívta a figyelmet arra, hogy az alvás szempontjából nagyon fontos, hogy a szállodai szobákban milyenek a hang-, a fény- és a levegőviszonyok. Nagyon fontos, hogy a vendégek számára a különböző szolgáltatások és kiegészítő eszközök, mint például a füldugó könnyen elérhetőek, megtalálhatóak legyenek. Ezek az apró, de lényeges részeletek ugyanis mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vendég végül hogyan fogja magát érezni, mennyire tudja kipihenni magát, illetve mennyire lesz elégedett a szállodával, ahol megszállt.

SAMSUNG CSC
Gaál Miklós, dr. Niklai Ákos és dr. Kiss Róbert Richard

 

„Az utóbbi években nagyon sokat javult az alváskomfort a szállodákban világszinten és általánoságban Magyarországon is” – mondta dr. Kiss Róbert Richard, a Sleepfriendly Hotel nemzetközi igazgatója. „A Sleepfriendly Hotel Díjakat már az elején is csak olyan szállodáknak mertük odaítélni, amelyek tényleg már hosszú évek óta mindenre odafigyeltek” – tette hozzá. Dr. Kiss Róbert Richard dr. Niklai Ákos közösen nyújtotta át az idei díjat a Prestige Hotel Budapest igazgatójának, Gaál Miklósnak. Aki elmondta: rendkívül fontos dolog számukra, hogy a szakmai szervezetek is felfigyeltek arra, amit a vendégek komfortjáért, alváskultúrájáért tesznek. A Prestige Hotel Budapest tudatosan törekszik arra, hogy a vendégek jól érezzék magukat, és a lehető legjobban tudjanak aludni szobájukban – emelte ki.

SAMSUNG CSC
Gaál Miklós, a Presitge Hotel Budapest igazgatója

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez