Szexjelenetekkel indult a Napkirály életét bemutató tévésorozat

„Finom kényeztetésként” jellemezte a BBC azt az új történelmi sorozatot, amely sok brit háztartásban kicsapta a biztosítékot. Bírálói szerint túl sok benne az explicit szexjelenet, és túlságosan is véresre, erőszakosra sikeredett.

Vegyes fogadtatással és sok kritikával startolt Nagy-Britanniában a Versailles című nagyszabású történelmi sorozat, amely a Napkirályként elhíresült francia uralkodó, XIV. Lajos életét mutatja be. A kosztümös sorozatot a francia Canal Plus készítette, és szándékosan úgy forgatták, hogy eladható legyen a nemzetközi piacon. Ezért főként külföldi színészek játszanak benne, angol nyelven. A BBC egyből le is csapott rá, hogy ezzel utasítsa maga mögé a britek kedvenc TV-sorozatát, a Dowtown Abbey-t, amit a nagy rivális ITV készít és forgalmaz.

89d3c3e915830ff80a6d7499187d055b

A Versailles első része egyből egy brutális kínzási jelentettel indul, majd forró és elég bizarr szexjelenetekkel folytatódik. A kritikusok, akik főként konzervatív politikusok és családügyi aktivisták, egyből fel is emelték a szavukat. Bírálták a BBC-t, hogy miért ad le „pornót” főműsoridőben, hogyha erre megvannak a megfelelő tévécsatornák, melyekre gyakorlatilag bárki előfizethet. Mások egyenesen beöltözős pornófilmek nevezeték a sorozatot, elítélve, hogy a közszolgálati tévé ilyent mutat be Nagy-Britanniában. Sokan pedig azt nem értik, hogy mi került több millió euróba a sorozat elkészítése, amikor a szereplőkön eddig alig volt ruha.

A BBC azonban kitart. Szerinte  ez egy jó tévésorozat, „finom kényeztetésben” részesít majd a nézőket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez