Karibi hangulatú pálinkakóstolás a várban

A magyar párlatok mellett a látogatók idén a Karib-térség hangulatával és nemzeti italukkal, a rummal ismerkedhetnek meg az őszi Pálinka- és Kolbászfesztiválon, amelyetmost a bUdai Várban tartanak.

Október 3-6. között, immár hetedik alkalommal várja a látogatókat a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. Tavasszal hazánk legjobb pálinkái a belvárost, az Erzsébet teret hódítják meg, ősszel pedig visszatérnek a megszokott környezetükbe, a Budavári Palotába és annak Hunyadi Udvarába. A gasztronómiai kirándulást ezúttal huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, bor- és sajttermelő biztosítja. 

A vállalkozó kedvűek akár saját pálinkát is készíthetnek a Rézangyal standjánál. A blendelő kurzus során a résztvevők négy féle szilvapálinkából alkothatják meg saját házasításukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be. 

A fesztivál idén nem csupán egy országot, hanem egy egész térséget lát vendégül. A Karib-szigetek hangulata programokban és különleges ételek formájában is visszaköszön majd. Hangsúlyosak lesznek továbbá a térségből származó koktélok, amelyek alapjául minden esetben a rendezvény vendégpárlata, a rum szolgál majd. 

A fesztivál ezúttal is készpénzmentes lesz. Az elektronikus fizetőrendszer célja továbbra is az, hogy megkönnyítse a kóstolás menetét. A jegyeket elővételben és a helyszínen is be lehet szerezni, a belépő ár pedig ezúttal is tartalmaz egy kóstolópoharat. Vasárnapra idén kedvezményesen lehet jegyet váltani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez