Perui lett a legjobb latin-amerikai étterem

A legjobb latin-amerikai étterem a limai Astrid & Gastón lett. Közép- és Dél-Amerika  29 országának vendéglátóhelyei versengtek azon, hogy bekerüljenek a térség 50 legjobb étterme közé. 

A perui csúcskonyhát művelő és több országokban gasztrobirodalmat építgető, Gastón Acurio étterme vitte el a pálmát idén a konyhaművészet e nemes vetélkedésén. Konyhája enyhén olasz hatásokkal spékelt és a jelenlegi többfogásos népszerű menüsor  egy mediterrán kirándulás keretében érkezik asztalra. Acurio segítője és társa német felesége, Astrid Gutsche, akinek szintén a nevét viseli vendéglátóhelyük, míg jobb keze a konyhában a kiváló főszakács, Diego Muñoz. 

Az éttermeket rangsolroló gálaest  egyben Acurio életpályájának az elismerése volt – a világ vezető séfjeként nemcsak a perui konyha nagykövete, de az ésszerű táplálkozás egyik zászlóvivője -, az alkalmat felhasználva kimagasló elismerést adtak át neki, a The Diners Club ® Lifetime Achievement Award – Latin-America 2013-at.

A perui gálán a legjobb latin-amerikai női séfet is  megnevezték és részére a Veuve Clicquot díjat  adták át.  Erre a reprezentatív kitüntetésre a brazil Helena Rizzót (Restaurante Maní, Sao Paulo) tartotta a legérdemesebbnek a díjat odaítélő szakmai grémium.

A Legjobb 50 latin-amerikai étterem közül a pálmát főzésben-sütésben a Közép- és Dél-Amerika régióiban (amelybe a Karib-szigetek is beletartoznak) a már említett három ország, Peru (7 étterem), Brazília (8) és Mexikó (11) éttermei viszik el, Argentínával (15) kiegészülve – igaz, nagyjából az ő konyháik a meghatározók a térségben. Bekerültek még az első félszázba Chile (2), Kolumbia (4), Uruguay (2) és Venezuela (1) legszínvonalasabb restaurantjai is.  

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez