Egy felmérés szerint az emberek 60 százaléka pénzkidobásnak tartja, hogy bemenjen egy ilyen helyre – írja a naturalnews.com. A dél-amerikai ország az első a kontinensen, ahonnan távozni kényszerül a világhírű hamburgergyár.
Esther Choque egy McDonalds előtt állva a buszmegállóban azt mondta: “A legközelebb akkor jutottam egy ilyen étteremhez, amikor szakadt az eső és felmásztam a lépcsőn, hogy száraz maradjak. Aztán elhajtottak, azt mondták, hogy összekoszolom a lépcsőt. Miért érdekelne, ha a McDonalds itt hagyja Bolíviát?”
14 évvel az első gyorsétterem megjelenése után Bolíviában, az utolsó Meki is becsukta kapuit. A csődről még egy dokumentumfilm is készült, “Miért ment tönkre a McDonalds Bolíviában?” címmel. Szakácsok, táplálkozástudósok, történészek szerepelnek benne, akik bemutatják a gyorséttermi élelmiszerek előállításának néha gusztustalan valóságát.
Kiderül a filmből az is, hogy a bolíviai társadalom miért utasítja el a gyorséttermi étkezés filozófiáját. Ennek gyökere az eltérő gondolkodásmódjukban rejlik. Azt tartják fontosnak, hogy minden étel, ami a gyomrukba kerül, megfelelően legyen elkészítve, és minőségi legyen.