Fillérekért árulják testüket a fiatal lányok Görögországban

A gazdasági válság és a szigorú pénzügyi megszorítások óta rohamosan nőtt a prostituáltak száma Görögországban. Többségük fiatal lány, akik elsősorban anyagi nehézségek miatt, akár két dollárért is hajlandóak szexuális szolgáltatást nyújtani – derült ki egy görög egyetem által készített tanulmányból.

Három éven át gyűjttettek adatokat a görögországi prostitúció helyzetéről az athéni Panteion Egyetem professzorai. A kutatás egyik vezetője, Gregory Laxos szociológiaprofesszor a London Times napilapnak elmondta, hogy nagyon sok fiatal lány azért árulja a testét, mert nincs mit ennie, mig mások a számláikat, hiteleiket próbálják törleszteni, de sok az olyan lány is, akik a napi kábítószer adagjukért nyújtanak szexuális szolgáltatást.

A gazdasági válság hajnalán egy menet körülbelül 53 dollárba került, most már fél órára akár két dollárért is igénybe lehet venni egy prostituált szolgáltatását  – mondta Laxos professzor. „Folyamatosan növekszik azoknak a lányoknak a száma, akik olcsó szexet nyújtanak, és a tendenciák azt mutatják, hogy ezek a számok csak növekedni fognak” – tette hozzá.

sdsww33444

Görögországban a prostitúció legális, de csak nagyok kevés bordélyház működik, mivel az üzemeltetésükhöz szükséges papírokat és engedélyeket nehéz beszerezni, ráadásul sokba is kerülnek. A prostituáltak döntő többségé ezért az utcán árulja magát.

Becslések szerint körülbelül 18 500 prostituált dolgozik az országban, de félő, hogy a számuk ennél jóval magasabb. A válság előtt egyébként főként kelet-európai lányok uralták a piacot, de a válság óta őket kiszorították a görög lányok, aki a prostituáltak 80% teszik ki – állapította meg a tanulmány. Korábban ez az arany fordított volt.

(Visited 43 times, 2 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez