Hangyából készült dzsemet kínáltak az elején kedvcsinálónak. De lehetett választani növényi olajban kisütött tücsköt vagy szöcskét szójaszószban. Fő ínyencségnek a méh lárváit ajánlja a japán mester, aki szerint ez pontosan olyan mint a tengeri tonhal csak finomabb. Körülbelül százan vettek részt a mester bemutatóján ahol a rovarokat népszerűsítette mint a jövő legfinomabb ételeit. Felhívta a figyelmet a Fao jelentésére: az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezete szerint a rovarevés az emberiség jövője! Már ma is mintegy kétmilliárd ember eszik rovarokat olykor-olykor Afrikában, Ázsiában vagy épp Ausztráliában. Már az Ótestamentum is tartalmaz olyan passzusokat, melyek arra utalnak: egyes rovarok fogyaszthatók, másoktól viszont óvakodni kell! Japánban valószínűleg nem ismerik túl sokan az Ótestamentumot, de azért óvakodnak a rovarok fogyasztásától. Még akkor is, ha kiderül : sokkal gazdaságosabb a rovarok által előállított fehérje mint az állati táplálék. A japán mesternek tehát még sok fesztivált kell rendeznie ahhoz, hogy meggyőzze a honfitársait és az egész világot: nem baj, ha tücsök és bogár van a levesben..
Úgy jó, ha roppan! – Bogárevő-fesztivál Japánban
Tizenöt éve eszik tücsköt-bogarat Szocsi Uhijama, aki most könyvet is közzétett az Ehető rovarok címmel. Japánban fesztivált rendeztek ahol tücsök és bogár volt már az előétel is.
(Visited 1 times, 1 visits today)