Íze, mint a ropogós csirkebőré – a sült szöcske

Malawiban a fő étel a nsima nevezetű kukoricakása, amiről már korábban írtunk, hogy az év minden napján tulajdonképpen ez van az asztalon.

Emellett viszont vannak idényjellegű ételek is, mint például a szöcske. A minap a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ, a HTCC mellett lévő halfarmot lepték el igen szép mennyiségben! Az emberek apraja-nagyja jött is begyűjteni a példányokat, mivel ez igen finom csemege. Én is kipróbáltam, az íze, mint a ropogós csirkebőré. Tényleg finom. Azt nem lehet mondani, hogy állatvédőket kielégítő módszerrel készül el a sült szöcske, bár elég gyorsan, pár másodperc alatt kilehelik a lelküket a felforrósított serpenyőben. Csak egy kis sót szórnak rá, aztán jó étvágyat!

(Fotó:cure.org)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez