Járókelők mentették a túlélőket a parkolóba zuhant égő gépből

A kisgép egy San Diegói bevásárlóközpont parkolójába zuhant, miután a felszállást követően leállt a motor. A pilóta több ember életét is megmentette.

A balesetben a kisgép utasa, egy nyolcvanéves nő meghalt, az 52 éves pilóta pedig súlyos sérüléseket szenvedett a szerdán történt balesetben. Az amerikai sajtóban megjelent beszámolók szerint az egymotoros kisgép nem sokkal a felszállás után csapódott be a parkolóba, egy Costco és egy Target áruház mellett, majd azonnal kigyulladt.

A géphez szemtanúk elmondása szerint azonnal 20-30 ember rohant oda, többen kis kézi tűzoltókészülékekkel, és sikerült eloltaniuk a lángokat, mielőtt a tűz elérte volna a gép üzemanyagtankját. A gépben lévő két nőt kimenekítették. A nyolcvanéves utas súlyos égési sérüléseket szenvedett, és már nem tudták megmenteni az életét.

Az 52 éves pilótát, bár súlyos sérülésekkel szállították kórházba, várhatóan túl fogja élni az esetet – közölte a városi tűzoltóság szóvivője. A nők kimentésében segítő egyik embert pedig könnyebb égési és vágási sérülések miatt kellett ellátni.

A gép a szóvivő közlése szerint kidöntött egy villanyoszlopot, valamint a Target áruház tetejét is súrolta, mielőtt megpördült és a földbe csapódott. A beszámolók szerint a gép távol a vásárlók autóitól és a forgalmas bejárattól, egy berakodásra használt területre zuhant le.

Egy helikopterpilóta – aki a baleset idején a levegőben volt, közel a lezuhant kisgéphez – szerint a pilóta rendkívüli teljesítményt nyújtott és több életet menthetett meg azzal, hogy sikerült egy olyan helyre irányítani a gépet, ahol nem veszélyeztetett senkit a földön.

“Pilótaszemszögből ez egy csoda” – jelentette ki Vince Carter, aki rádión hallotta, hogy a pilóta bejelenti, leállt a motorja. Carter közölte: az eset igazi tömegkatasztrófává is vállhatott volna, ha az üzemanyaggal teli gép becsapódott volna a bevásárlóközpontba, a tetőn át.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez