Főzésben Peru verhetetlen
Különös versenyen bizonyultak igazán jó ételművészeknek a perui vendéglátás kiválóságai, három éttermük is bekerült a világ legjobb ötvenébe. Egyikük igazi polipkölteményt tett le az asztalra.
Boldogságban úszik Peru, egy minapi londoni vetélkedőn három étterme is bekerült a világ ötven legjobbja közé. A negyedik helyezett – a Lima központjában épült Miraflores’- odahaza is két éve vezeti a ranglistát. Virgilio Martinez és Pina León a helyi alapanyagokra esküszik, amúgy pedig a mostani megméretésre különleges polip csemegét tálalt fel. A verseny Astrid és Gaston konyhaművészeknek ugyancsak hatalmas lépést jelentett előre a rangsorban, hiszen a tizennegyedikek lettek. Ezt a konyhát Gaston Acurio és cukrász felesége hozta létre, az étterem főszakácsa Diego Muñoz. Egy fiatal séf, Mitsuharu Tsumura tulajdonában van az a vendéglő, amelyik a világ 44. legjobbjává avanzsált. Ez az ínyencbirodalom a japán és a perui fogások „házasságát” kínálja az íz-orgiára vágyóknak.
Kép: Europress/AFP