V4-es kereskedelmi és befektetési szeminárium Fokvárosban

Dél-Afrika, Fokváros-A „Visegrádi Országok” helyi nagykövetségei 2011. március 31-én sikeres, térségünket mint vonzó üzleti és befektetési célpontot előtérbe állító tanácskozást rendeztek. A fokvárosi Visegrád Házban a johannesburgi lengyel külkereskedelmi iroda munkatársai, a szlovák nagykövetség kereskedelmi-gazdasági szakdiplomatája és a magyar nagykövetség első beosztottja vett részt.

A rendezvényt a soros V4 elnökséget képviselő szlovák gazdasági tanácsos bevezető előadása nyitotta meg, amelyben szólt a visegrádi regionális együttműködés történetéről, célkitűzéseiről, eredményeiről, röviden vázolva a V4-es térséget jellemző gazdasági környezetet, a térség nyújtotta üzleti és befektetési lehetőségeket. Ezt követően kapott szót a dél-afrikai Western Cape Tartomány Kereskedelmi és Gazdasági Kamarájának elnöke. A helyi kamara jelentős szerepet vállalt a közönségszervezésben, csaknem harmic tagja el is jött a rendezvényre.

A lengyel külgazdasági iroda vezetője és helyettese, majd a magyar és a szlovák nagykövetség diplomatái előadásban mutatták be az országukat jellemző makrogazdasági környezetet, illetve felhívtáűk a jelenlévő szakmai közönség figyelmét a kereskedelmi-gazdasági és befektetési lehetőségekre. A magyar nagykövetség diplomatájának előadását követően Belák János, az ez év márciusában megalakult Magyar-Dél-afrikai Kereskedelmi Kamara elnöke röviden beszámolt a kamara célkitűzéseiről, az általa folytatott közvetítői, üzletszervezői tevékenységről. Ugyancsak szót kapott a dél-afrikai Mondi cég vezető munkatársa, aki a vállalat pozitív térségbeli tapasztalatainak, üzleti sikereinek ismertetése révén ugyancsak elősegítette a térségünk iránti érdeklődés felkeltését. A vállalati képviselő elismerően nyilatkozott a magyarországi infrastruktúra fejlettségéről, a szakképzett munkaerő biztosította előnyökről.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez