Paraszt-panasznap letartóztatásokkal Kamerunban

Kamerun, Yaounde – Hamarosan választásokat tartanak Kamerunban. A légkör egyre feszültebb a közép-afrikai országban, ahol farmerek akartak tüntetést szervezni, de a biztonsági erők közbeléptek. A hatóságok több mint harminc földművest vettek őrizetbe.

Egyre elkeseredettebbek a földművesek Kamerunban. Képviselőik az alacsony állami támogatás és a hiányos infrastruktúra miatt akartak tiltakozni, a fővárostól 160 km-re található Mboma településen. A hatóságok azonban közbeavatkoztak és 37 földművest őrizetbe vettek. A parasztok elmondták, hogy az utak hiánya miatt nehezen tudnak közlekedni és termékeiket is akadozva tudják eljuttatni a piacokra. A már meglévő utak ráadásul rendkívül rossz állapotban vannak, az esőzések után többnyire járhatatlanok. Valentin Amba Miasse, a tüntetés egyik szervezője elmondta, hogy termékeik többsége romlandó, ezért nem mindegy, mikor jutnak el a piacra, ráadásul a kormány nagyon kevés támogatást ad a mezőgazdasági szektornak. Pénzük pedig nincs arra, hogy permetező szereket vásároljanak. Miassa elmondta, nem azért vonultak ki az utcára, hogy zűrzavart keltsenek, hanem azért, hogy felhívják a figyelmet nehéz helyzetükre. A kameruni kormány nem kommentálta a történeteket.

Hamarosan választásokat tartanak a közép-afrikai országban, ahol Paul Biya 1982 óta foglalja el az elnöki posztot. Tervei szerint idén is indul a választáson. Sokan felháborodtak az elnök döntése miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez