Európai „kegyelem” az elefántcsontparti cégeknek

Elefántcsontpart, Belgium – Újabb elefántcsontparti cégek kerültek le az Európai Unió feketelistájáról. Brüsszel korábban azért fagyasztotta be az afrikai ország több vállalatának európai kintlévőségeit, hogy így próbáljon nyomást gyakorolni az elefántcsontparti vezetésre.

 

 

Három újabb elefántcsontparti cég befagyasztott kintlévőségeit „olvasztották ki” az Európai Bizottság illetékesei a héten Brüsszelben. Egy gumiipari és egy energetikai cég mellett az elefántcsontparti Rádió és Tv-társaság is lekerült a feketelistáról. Brüsszel korábban hasonlóan járt el 10 elefántcsontparti vállalat európai bankokban elhelyezett kintlévőségei esetében is.

Az Európai Unió az afrikai országot sújtó politikai káosz miatt rendelte el a büntető intézkedéseket. Mint ismeretes, a nyugati országok és szövetségeseik az elnökválasztás győztesét, a kihívó Outtarát támogatták a hatalmához a végsőkig ragaszkodó vesztes elnök, Gbagbo ellenében. Outtara azóta átvette a hatalmat az országban, Gbagbo sorsa még bizonytalan.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez