A GMO hazájában az étteremlánc hátat fordít a GMO-nak
A genetikailag módosított takarmány nem kerül a marhák elé, így később, amikor már steak lesz a jószágokból, GMO-mentes gyorséttermi ebédként kerülnek a tányérokra.
Már anyagi haszna is van az amerikai gyorsétterem-láncnak abból, hogy meghirdette: a nála kapható ételek GMO-mentesek. A Chipotle vendégeit arról biztosítja, hogy nem GMO-s a kukorica, a főzéshez használt olaj is olyan növényből származik, amely nem sorolható ebbe a kategóriába. Sőt, a húsok is – legyen az marha, csirke– GMO-mentesek. Nem túl egyszerű az alapanyagok kiválogatása az Egyesült Államokban, hiszen – a USDA szerint – az élelmiszerek 80 százaléka már genetikailag módosított eredetű. A Chipotle számára beigazolódott, hogy üzletileg is megérte a GMO-mentességgel előállni, mivel nem csupán az éttermek számát érte meg növelni, hanem a részvényeinek is megnőtt az ázsiója: kenterbe verték a papírokkal elért hozamok a McDonalds osztaléknövekedését.