Elfelejtettek szólni a sztrájk befejezéséről-nincs utas az Air Zimbabwénél

Zimbabwe, Harare – Hét hetes sztrájk után munkába álltak az Air Zimbabwe alkalmazottjai, viszont nincs kit szállítaniuk, az utasok ugyanis elpártoltak a társaságtól.

 

A légitársaság vezetője Innocent Mavhunga azt mondta, legalább hat hónap kell ahhoz, hogy a légitársaság visszaszerezze az utasait. Mavhunga szerint az utasok nem bíznak meg a légitársaságban. A repülőgépek felszállásra készen állnak és a legénység is a helyén van, de az utas hiány miatt egy gép sem szállt fel. A légitársaság vezetése szerint későn adtak hírt arról, hogy véget ért a sztrájk.

A légitársaság alkalmazottjai hét héttel ezelőtt szüntették be a munkát, az elmaradt fizetések és juttatások miatt. A kormány 2,8 millió dollárt pumpált a légitársaságba és különböző megállapodásokat kötöttek a sztrájkolókkal, de az elmaradt fizetéseiket még mindig nem adták ki. A légitársaság azt tervezi, hogy egy hónap múlva ismét nemzetközi járatokat tud majd indtani. A cég vezetője elmondta, hogy az alkalmazottak sztrájkja, 6,8 millió dolláros veszteséget jelent a cégnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez